Muzika

Poznata operska pjevačica okončala život skokom sa 15. sprata: Prije tragedije ostavila kćerki oproštajno pismo

Samoubistvo u zgradi u kojoj je do smrti živeo Duško Radović.

Hitna pomoć - Ilustracija/Blic.rs

Operska pjevačica Olga Mirković (89) izvršila je jutros samoubistvo skokom sa 15. sprata solitera u Ulici despota Olivera u beogradskom naselju Zvezdara, prenosi “Srbija Danas“.

Nesretna žena je nastradala na licu mjesta, a ekipa Hitne pomoći po dolasku na teren mogla je samo da konstatuje njenu smrt.

Oko pola 11 slučajni prolaznik je sa zadnje strane zgrade ugledao tijelo. Približio se i vidio stariju ženu koja je ležala u lokvi krvi! Odmah je pozvao Hitnu pomoć i policiju koja je izašla na lice mjesta. Ipak, starici nije bilo spasa – kaže očevidac.

Iako se najprije sumnjalo da je riječ o nesretnom slučaju, ubrzo je ustanovljeno da je Mirkovićeva skočila sa terase stana u kome je živjela sa kćerkom.

– Kćerka je zbog privatnih obaveza oko 10 sati izašla iz stana. Mirkovićeva je iskoristila trenutak kad je ostala sama, izašla na terasu, popela se na stolicu, a potom na žardinjeru i skočila sa visine od čak 45 metara. Pjevačica je iza sebe ostavila i oproštajno pismo kćerki u kojem je navela zašto je odlučila da digne ruku na sebe – tvrdi izvor iz istrage.

Stanari solitera u Ulici despota Olivera još su šokirani zbog ovog slučaja, a za Mirkovićevu imaju samo riječi hvale.

– Olga je bila divna i obrazovana žena. Nije nam jasno zašto je uradila ovo. Bila je pokretna. Uvijek sređena i dotjerana. Baš sam je juče vidio u parku ispred zgrade. Ništa nije ukazivalo na to da će ovako nešto da učini – kaže komšija.

Mirkovićeva prema njegovim riječima iza sebe ima uspješnu umjetničku karijeru.

– Ona i njen suprug bili su umjetnički nastrojeni. Ona je bila operska pjevačica i iza sebe ima brojne nagrade. Suprug je bio flautista u Narodnom pozorištu. Koliko znam nije bila bolesna, sem što je imala staračkih muka, poput slabovidosti i problema sa pritiskom. Mnogim ljudima starost teško padne. Vjerovatno nije željela da bude na teretu kćerki – kaže komšija.

Kćerka u šoku

Kćerka nastradale operske pjevačice bila je vidno potrešena zbog tragedije koja ju je zadesila i nije bila u stanju da daje izjave.

Ne mogu – kratko je prokomentarisala novinarima.

Zgrada Duška Radovića

U zgradi u kojoj se dogodila ova tragedija živio je pisac i novinar Duško Radović.

On je u ovom soliteru živio do smrti 16. avgusta 1984. godine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh