Muzika

Đorđe Balašević proslavio svoj 66. rođendan

Đorđe Balašević jučer je proslavio svoj 66.rođendan, a njegovi fanovi kako stariji tako i ovi nešto mlađi uputili su mu na hiljade čestitki na društvenim mrežama ali i na kućnu adresu koju je mnogo puta opjevao u svojim pjesmama, Ulicu Jovana Cvijića u Novom Sadu. U posljednje vrijeme Balašević sa svojom publikom komunicira preko kćerke Jelene Bebe Balašević, koja uređuje i vodi njegovu službenu Facebook stranicu.

Đorđe Balašević - Story.rs

Povodom njegovog rođendana na stranici je jučer objavljen odlomak teksta koji je napisao Balašević o svom rođenju i životu, te u njemu otkriva kako mu je majka Veronika htjela dati ime Zoran, piše “Azra“.

Bio je 11. maj 1953., rano jutro, mama je zato željela da me nazove Zoran, ali je djed rekao da je to ime za sodarskog konja, i inzistirao da me nazovu Đoka, po njemu, što, među nama, ponekad može biti još neugodnije. Našli su se nekako na Đorđe, priznajem da nisam baš oduševljen, ali do sad sam se već navikao, šta je – tu je. Bik sam, dakle, u podznaku blizanac, dominantni navodno. Školovao sam se s promjenjivim uspjehom, bolje da ne pričamo o tome, to je bio period negativne afirmacije moje ličnosti. Igrao sam nogomet, ovisnički, neki misle da sam bio šarmer, neki da nisam imao pojma, u pravu su i jedni i drugi, što je najgore samo što ja sad ne znam kako bih vam to objasnio. Po zanimanju sam samouki velikan, što je šala, dabome. Ja sam samo jedan prosječan momak. Natprosječno talentiran, doduše, a datumima inače baratam slabije, sjećanja klasificiram po sasvim drugom sistemu, pa sad ipak neću uspomene heftati za stranice starih kalendara, pogriješit ću, bojim se. Bilo ih je baš lijepih, ukratko. Vrijedilo je, definitivno – napisao je Balašević.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

„Ja nisam hteo da menjam svet deco, meni je ovaj bio dobar. Nisam virio u mikroskope tragajući za virusima neotkrivenim, nisam listao encikopledije, išao na prosek… Ja sam samo hteo da je volim u Novom Sadu, na Dunavu, gde je postojao jedan stari gvozdeni most, preko kojeg je prelazila nekad raspuštajući one svoje kose, kao mrežu svilenu u koju su se hvatale vlati mesečine kao glupe deverike. Ja nisam hteo da menjam svet, meni je ovaj bio dobar… Hteo sam samo da je volim na Novom Sadu, na keju, gledajući tu tvrđavu koja je poražena posle toliko godina… I ljubeći je, pod onim mostovima, kojih nema više…” ♥️ #balasevic #djordjebalasevic #citati #stihovi #hteosamsamodajevolim

Objavu dijeli Razni citati, stihovi 🕊 (@balasevici)


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh