Film i TV

“Blackbird Blackbird Blackberry” osvojio Srce Sarajeva

U Narodnom pozorištu Sarajevo u petak je održana svečana ceremonija dodjele nagrada Srce Sarajeva 29. SFF-a. Film “Blackbird Blackbird Blackberry” proglašen je najboljim u takmičarskoj konkurenciji od 10 filmova i jedne televizijske serije, od kojih su dva imala svjetsku, jedan međunarodnu, a pet filmova regionalnu premijeru.

Philip Sotnychenko (“La Palisiada”) najbolji je reditelj ovogodišnjeg SFF-a

Jovan Ginić (“Lost Country”) najbolji je glumac 29. po redu Sarajevo Film Festivala, dok je priznanje za najbolju glumicu otišlo u ruke Ekatarine Chavleishvili (“Blackbird Blackbird Blackberry”).Najbolji dokumentarac ove godine po mišljenju žirija SFF-a je “Bottleman” Nemanje Vojinovića.

Posebna nagrada žirija pripala je Gergou Somogyvariju za film “Fairy garden”.

Najbolji kratki film je “27” od Flore Anna Buda, dok je “Falling” Anne Gyimes osvojio nagradu za Najbolji studentski film.

Selma Doborac sa filmom “De Facto” dobila je Specijalnu nagradu za promocije ravnopravnosti među spolovima.“Valerija” Sare Jurinčić najbolji je kratki dokumentarni film,piše N1

Proslavljena škotska rediteljica Lynne Ramsay okitila se večeras Počasnim srcem Sarajeva.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh