Film i TV

Ova drama osvojila je Zlatnu malinu za najgori film, no ima nominaciju za Oscara

Dodjela nagrada Zlatne maline svake godine prethodi Oscarima i dodjeljuje se najgorim filmovima i izvedbama. Ove godine isti film našao se na popisu nominiranih za Zlatnu malinu i za Oscara. Naime, film “Blonde” osvojio je Zlatne maline za najgori film i najgori scenarij, a zvijezda ove drame Ana de Armas nominirana je za Oscara u kategoriji najbolje glavne glumice.

Blonde - Screenshot -youtube

“Blonde” je objavljen u jesen 2022. godine. Film je fikcionalizirani pogled na život i karijeru američke glumice Marilyn Monroe. Iako je imao čak osam nominacija za Zlatnu malinu, osvojio je dvije. U kategorijama za najgoreg reditelja, najgoreg nastavka ili remakea, najgoreg filmskog para i najgoreg sporednog glumca ipak je bilo gorih ostvarenja, prenosi Index.hr.

Iako kritičari vide mnogo toga lošega u ovome filmu, glumica Ana de Armas, koja je utjelovila lik Marilyn Monroe, dobila je nominaciju u kategoriji najbolje glavne glumice na ovogodišnjim Oscarima. Više puta je prozvana jedinom svijetlom tačkom filma zbog fizičke sličnosti s Marilyn te zbog svojih glumačkih sposobnosti.

Hoće li osvojiti Oscara, saznat ćemo u noći s nedjelje na ponedjeljak. U kategoriji za najbolju glavnu glumicu na Oscarima konkurencija je žestoka. Anine konkurentice su Cate Blanchett, Andrea Riseborough, Michelle Williams i Michelle Yeoh.
Ko je sve dobio nagrade na ovogodišnjim Zlatnim malinama?

Nagradu za najgoreg sporednog glumca na ovogodišnjim Zlatnim malinama dobio je Tom Hanks za ulogu bivšeg menadžera Elvisa Presleyja u filmu Elvis. Hanksu je pripala i nagrada za najgoru kombinaciju na ekranu. Najgorim glumcem proglašen je Jared Leto za ulogu u filmu Morbius.

Nakon što je nominaciju za najgoru glumicu dobila 12-godišnja Ryan Kiera Armstrong, Zlatne maline u toj su kategoriji nagradu dodijelile same sebi zbog, kako su napisali, “greške u nominacijama za najgoru glumicu”. prneosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh