Film i TV

Nana Nadarević o ocu: Iza njega je ostalo puno djela, moja kći će moći vidjeti sve njegove manire

Nana Nadarević o ocu: Iza njega je ostalo puno djela, moja kći će moći vidjeti sve njegove manire

Mustafa Nadarević - Depo.ba

Nana Nadarević, kći legendarnog glumca Mustafe Nadarevića, postala je majka djevojčice Rumi u oktobru ove godine.

Ispričala je da je njezina porodica s oduševljenjem dočekala njezinu djevojčicu.

– Rumi je dočekana s oduševljenjem, nadam se da joj neće udariti u glavu – našalila se Nana u razgovoru za Azru.

Prisjetila se i svog oca koji je preminuo prije dvije godine.

– Prošle su dvije godine od tatinog odlaska i u tom periodu gubitak sam prepoznala kao nešto univerzalno što povezuje sve nas koji smo iskusili smrt bliske osobe. Ako na gubitak pokušamo gledati tako, otvorit ćemo novi put i empatiju koji nas povezuje s drugim ljudima – rekla je Nana.

– Imam divne uspomene s tatom. Iznad svih njegovih savjeta, najviše pamtim njegovu smirujuću prisutnost i snagu. Kad smo bili djeca, moj brat Aša i ja smo uvijek znali da je tata tu da nam pomogne i problem koji nam se čini velik kao kuća svede na kamenčić u cipeli. Može li dijete tražiti više od toga nego da zna da ga roditelj voli i da je tu za njega – dodala je.

– Imamo sreću da je iza tate ostalo mnogo filmova, serija, predstava i intervjua pa možemo uživati u njegovom liku i djelu i danas. Sretna sam što će i Rumi vidjeti svoga djeda, čuti njegov glas i upoznati mu manire. Svjesna sam da je to velika stvar i zahvalna sam na tome – zaključila je Nana.

Prisjetimo se, krajem novembra Nana je obilježila očevu godišnjicu smrti emotivnom objavom na društvenim mrežama.

Kći slavnog glumca objavila je do sada nikada viđenu fotografiju s ocem na kojoj Mustafa i Nana zajedno poziraju zagrljeni. U opis fotografije Nana je stavila samo emotikon srca.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh