Film i TV

“KAD GOD BIH SE ZAKAŠLJALA, PLJUVALA BIH KRV!” – Aleks Nikolić o PROBLEMIMA SA ZDRAVLJEM, tiče se PLUĆA

“Imala sam astmu i probleme sa plućima.”

Aleksandra Nikolić - Novi

Aleksandra Nikolić je tokom učešća u Zadurzi, u više navrata pominjala svoje teško djetinjstvo, ali malo ko zna da je od rođenja imala i zdravstvene probleme.

Kako je rekla u intervjuu za “Telegraf“, Aleks je imala probleme sa plućima, kao i astmu.

Bila sam u inkubatoru, pošto sam prijevremeno rođena. Mama je bila ubijeđena da će roditi veliku bebu, jer je pred porođaj imala 130 kilograma, a imala sam samo dvije kile – započela je priču Nikolićeva i dodala:

– Kao deijte, bila sam baš bolešljiva. Imala sam astmu i probleme sa plućima. Kad god bih se zakašljala, pljuvala bih krv. Liječio me je doktor Branimir Nestorović, koji je odličan pulmolog, a, prije svega, divan čovjek. Uz njegovu terapiju sam do puberteta bila kao nova.

U izliječenju joj je pomogao i život na selu. Do sedme godine je bila kod bake u mjestu Drenova, kod Prijepolja, koje ima samo tri kuće.

– Mama je pjevala u inostranstvu, pa me je ostavila kod babe. Bilo mi je lijepo, imali smo domaće životinje, kokoške, svinje… Obožavala sam da hranim i čuvam svinje u oboru iako nisu mogle da pobjegnu. Odlazila sam i kod tetke u obližnje selo, gdje sam muzla krave i čuvala ovce, piše Srbija danas.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh