Film i TV

Preminuo legendarni glumac Branko Cvejić

Srbijanski glumac Branko Cvejić, kojeg javnost pamti po ulozi Branislava Živkovića u seriji “Grlom u jagode”, preminuo je u 75. godini.

Branko Cvejić - N1

Spomenuta serija snimljena je 1975. godine. Oslikava život mladića Branislava Živkovića zvanog Bane Bumbar, prateći vesele i tužne događaje u njegovom životu. Svaka epizoda čini cjelinu za sebe i opisuje određenu godinu u periodu od 1960. do 1969. godine.

Inače, Cvejić je bio dugogodišnji član i direktor Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Također je ostvario uloge u Ateljeu 212 i Zvezdara Teatru. Mnogi ga se sjećaju i po sljedećim serijama, odnosno filmovima: “Porodično blago”, “Bela lađa”, “Sinđelići”, “Jagoda u supermarketu”, “Biće bolje” itd.

Još uvijek nije objavljen uzrok njegove smrti. Od ranije je poznato da je imao problema sa srcem. Iza sebe je ostavio suprugu Vesnu, sina Žarka i kćerku Bojanu. prneosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh