Film i TV

JOŠ JEDNA VELIKA NAGRADA ZA BIH: JASNA ĐURIČIĆ NAJBOLJA GLUMICA STAROG KONTINENTA

Jasna Đuričić, glumica koja u filmu “Quo vadis Aida” igra glavnu ulogu Aide, proglašena je najboljom glumicom na dodjeli 34. Evropske filmske nagrade.

pressmedia

“Sada imam dokaz da sam evropska glumica. Hvala Akademiji. Prvo želim zahvaliti ekipi ‘Quo vadis, Adia?’. Vi ste najbolja ekipa, uvijek ćete mi ostati u srcu”, rekla je Đuričić.

Zahvalila se porodici, prijateljima i Jasmili.

“Dali ste mi nešto, dali ste mi priliku i prostor da konačno kažem sve što mislim, osjećam o ratovima u bivšoj Jugoslaviji. Jasmila, hvala ti što si zakoračila tamo gdje se niko drugi nije usudio otići. Ovo je nagrada posvećena svim žrtvama i majkama”, istakla je.

Jasna Đuričić je rođena u Rumi 16. aprila 1966. godine. Završila je Akademiju umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Branka Pleše. Bila je stalni član Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu od 1990. godine, gde je bila prvakinja drame. Sada samostalni umetnik.

Ostvarila brojne pozorišne, filmske i TV uloge.

Profesorica je glume na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Dobitnica je velikog broja nagrada. prenosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh