Film i TV

PREDAO MU JE ORUŽJE ISTI ČOVJEK – Boldvin dobio pištolj od asistenta koji je radio i na “Vrani 2”

Pomoćnik reditelja koji je navodno dao Aleku Boldvinu napunjen pištolj, što je doveo do fatalne pucnjave na setu filma “Rust”, radio je na nastavku filma Vrana, gdje je ubijen Brendon Li.

Alec Baldwin - Deadline

– Pomoćnik režisera Dejv Hols zgrabio je pištolj iz kolica na koja ga je stavio oružar i predao ga glumcu, vjerujući da je prazan – navodi se u nalogu za pretres koji je podnijet u okviru istrage koja je u toku.

Hols je čak rekao Boldvinu da je oružje “hladno”, prema opisu u istrazi. Ironično, Hols je takođe radio na filmu “Vrana: spasenje”, nastavku filma Vrana iz 1993. godine, gdje je glumac Brendon Li tragično poginuo u sličnoj nesreći sa oružjem. Li, sin legende borilačkih vještina Brusa Lija, umro je u 28. godini nakon što ga je pogodio puž kalibra 44 dok je snimao scenu smrti za film.

U tom incidentu, pištolj koji je trebao ispaliti ćorak ispalio je bojevo zrno, ubivši glumca.

Nakon nesreće u četvrtak, Lijeva porodica oglasila se na društvenim mrežama kako bi uputila saučešće ubijenoj kamermaniki Halini Hačins i režiseru Džoelu Souzi, koji je povrijeđen u pucnjavi.

– Naša srca su za porodicu Haline Hačins i za Džoela Souzu i sve koji su umiješani u incident na snimanju filma “Rust” – tvitovala je porodica sa naloga posvećenog Liju.

– Niko nikada ne bi trebalo da bude ubijen iz pištolja na filmskom setu. Razdoblje – dodala je u tvitu, prenosi Informer.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh