Film i TV

NAJLJEPŠA glumica Jugoslavije dugo je čekala da postane majka – POGINULA je 40 dana poslije POROĐAJA!

Užasna nesreća.

Ena Begović - Youtube printscreen/ Krležin Gvozd - službeni kanal Ive Štivičića

Na današnju dan 2000. godine Hrvatsku, ali i ceo region bivše Jugoslavije, je šokirala vijest o pogibiji Ene Begović, jedne od najljepših i najvećih hrvatskih glumica njene generacije, piše “Srbija danas“.

Ena Begović smrtno je stradala u automobilskoj nesreći na ostrvu Braču, 40 dana nakon što je rodila svoje prvo dijete, kćerku Lanu.

Njen suprug Josip Radeljak jednom prilikom je otkrio da su Ena i on odlučili da rade na bebi nakon što je ona u pozorištu odigrala sve tri Krležine junakinje. U dobu od 40 godina, u ljeto 2000. godine, Ena je rodila Lanu i sa bebom pozirala za naslovnicu jednog ženskog časopisa.

U automobilu u kojem je Ena Begović izgubila život 15. avgusta 2000. godine bili su i Josip Radeljak, Tereza Begović, Leo Radeljak i mala Lana. Nakon što se automobil srušio u provaliju sa strmog puta, Eni Begović nije bilo spasa pa su u supetarskom domu zdravlja konstatovali njenu smrt, ali je bez obzira na to gliserom prevezena u splitsku bolnicu, gdje su lekari potvrdili da je glumica mrtva.

Mala Lana zadobila je povrede glave, a za članove njihove porodice taj odmor pretvorio se u užasnu noćnu moru koju ne zaboravljaju ni 21 godinu kasnije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by enabegovicdiva (@enabegovicdiva)

Ena Begović je svojim filmskim ulogama ušla je u istoriju hrvatske i regionalne kinematografije.

Rođena je 8. jula 1960. godine u Trpnju na poluostrvu Pelješcu. Karijera joj je započela zahvaljujući režiseru Lordanu Zafranoviću, koji ju je zapazio u jednoj predstavi i ponudio joj ulogu u filmu “Okupacija u 26 slika”.

Prvu zapaženiju filmsku ulogu ostvarila je 1981. godine u filmu “Pad Italije”.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh