Film i TV

Umro mladi Netflixov producent, mediji javljaju da ga je otrovao kolega s posla

LIN QI, kineski tajkun i producent Netflixove serije The Three-Body Problem, umro je u 39. godini, javljaju britanski mediji.

LIN QI - Index

39-godišnjaka, koji je ujedno bio i predsjednik kineske tvrtke Yoozoo Group, navodno je otrovao njegov suradnik. The Sun prenosi da je lokalna policija rekla da je jedan od Linovih kolega glavni osumnjičenik za njegovu smrt. Policija je objavila samo prezime osumnjičenog, Xu, te su potvrdili da ostaje u pritvoru, prenosi “Index“.

“Kineski producent je prije nekoliko dana hitno prebačen u bolnicu nakon sumnje na pokušaj ubojstva, a jučer je njegovo stanje opisano kao stabilno, no danas je, nažalost, umro”, navodi Caixin Global. Navodno je otrov bio u šalici čaja koju mu je dao suradnik.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh