Film i TV

Dragana Katić ne može da prihvati da više nema njene kume Dragane Tripić

Srbijanska novinarka Dragana Tripić (58) pronađena je mrtva prije tri dana u svom stanu na Mirijevu, a ova strašna vijest potresla je njenu kumu Draganu Katić.

Dragana Tripić - Pink.rs

Njih dvije su bile najbolje prijateljice punih 30 godina, a prije dvije decenije su se i okumile pošto je preminula novinarka krstila voditeljkinog sina Bobana.

– Mi smo se okumile prije 21 godinu. Cijela ova situacija je mojoj djeci i meni veoma teško pala. Ne znam šta da kažem. Sebi sam se zaklela da o njoj ne pričam u prošlom vremenu, jednostavno ne mogu da prihvatim to. Još uvijek sam u šoku i ne mogu da prihvatim to stanje. Nemam taj čip u glavi da mi primi informaciju kakva jeste – kaže voditeljka za “Kurir“.

Dragana ističe da je znala za probleme svoje kume, ali da je ona uvijek bila ponosna i sve rješavala na svoj način.

Dragana Katić – Screenshot

– Upoznale smo se prije tridesetak godina i znala sam je iz nekog života koji nije bio vezan za javnost i novinarstvo. Živjele smo dvije zgrade jedna od druge, znam njenu kćerku Sašku cijeli život. Prosto, znam kakva je bila, kao i njenu strukturu i suštinu. Bila je dobar i galantan čovjek. Kad ona ima, imaju svi oko nje. Bila je plahe naravi, ali to je prosto išlo uz njen karakter. Reaguje u momentu, ali već poslije toga je svoja, vesela i razdragana. Ponos joj je bio jako bitan i nije željela da govori o onome što je muči. Stoički je sve podnosila – završila je voditeljka.

Inače, malo je poznato da je Dragana Tripić bila prijateljica Zdravka Čolića, iako se o tom detalju nije govorilo u javnosti.

Dragana Tripić bila je dugogodišnja novinarka, a karijeru je gradila u brojnim medijskim kućama u Srbiji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh