Film i TV

Kostim Dartha Vadera po vrtoglavoj cijeni ide na aukciju

Muškarac koji se na filmskim premijerama i konvencijama obožavatelja pojavljivao kao Darth Vader ponudit će svoj kostim na aukciji suvenira iz filmskih klasika sljedećeg mjeseca, objavila je aukcijska kuća Bonhams i procjenjuje da bi mogao biti prodan za dva miliona američkih dolara.

Darth Vader - Twitter

Kostim od 17 dijelova koji uključuje crnu masku negativca, čizme i par plašteva, mogao bi se na aukciji prodati po cijeni između jednog i dva miliona dolara, procjenjuju organizatori aukcije.

Prodaje ga Bryce “Kermit” Eller, koji je zahvaljujući svom dubokom glasu mogao nastupati kao Darth Vader na filmskim premijerama, potpisivanju knjiga, konvencijama i dodjeli Oscara 1978. godine, piše “N1“.

Kostim koji ide na aukciju jedan je od pregršt kostima Darth Vadera, a dizajnirao ga je kostimograf Ratova zvijezda John Mollo 1979. u Londonu za film ‘Imperija uzvraća udarac’, navode iz aukcijske kuće Bonhams.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh