Film i TV

Sahranjen Marko Nikolić – Bjela sa kolegama nosio kovčeg

Neka mu je laka zemlja.

Sahrana Marka Nikolića - Srbijadanas.com

Još jedan početak godine obilježile su tužne vijesti. Srbija je izgubila još jednog velikana glumišta, Marka Nikolića, koji je preminuo 2. januara 2019, piše “Srbija Danas“.

Poslije komemoracije na Velikoj sceni Narodnog pozorišta, njegove kolege, porodica, prijatelji i poštovaoci preselili su se na beogradsko Novo groblje gdje je Nikolić sahranjen u Aleji zaslužnih građana.

Među brojnim kolegama na sahrani su bili i Svetlana Ceca Bojković, Radoš Bajić, Dragan Bjelogrlić, Mima Karadžić, Goran Sultanović, Tihomir Tika Arsić, Tanasije Uzunović, Nenad Stojmenović, Srdan Golubović, Nebojša Ilić, Dragan Petrović, Darko Tomović, Feđa Stojanović, Milorad Milinković, Predrag Vasić, Iva Štrljić…

Članovi glumčeve porodice, njegova supruga Dubravka sa kćerkama i sinom, dostojanstveno su se oprostili od svog dragog Gige, a sanduk su nosili Bjelogrlić, Karadžić, Tomović, Uzunović i Stojmenović između ostalih

Na njegov grob prisutni su položili bijele i crvene ruže. Kada su spustili i posljednji vijenac na njegov grob, kćerka Marka Nikolića, Mina Nikolić, zahvalila se prisutnima što su došli da zajedno sa porodicom glumca isprate na vječni počinak.

Rediteljka Ivana Vujić, upravnica Narodnog pozorišta, održala je dirljivi govor.

– Ovdje su svi glumci, dekorateri, šminkeri, vaša čestita porodica i tvoja djeca. Svi smo ovdje. O kakav sretan dan. Po našim običajima ovo je drugi najvažniji dan u našim životima. Prvi kad se rađamo, a drugi kad ćemo vaskrsunti. Hvala što ste nam dali svojim ulogama, ostavili srce i dušu – poručila je Vujićeva.

Marko Nikolić preminuo je 2. januara, u 73. godini života.

Čuveni Giga Moravac rođen je u Kraljevu 20. oktobra 1946. godine, glumu je diplomirao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu, a tokom karijere je snimio oko sto filmova i televizijskih serija.

Markova prva uloga pred kamerama bila je 1967. godine, kada je imao epizodnu ulogu Pitomca u ratnoj seriji “Letovi koji se pamte”, u režiji Nikole Tanhofera.

Dvije decenije kasnije u seriji “Bolji život” zaigrao je Dragišu Gigu Popadića (1987-1991), ali i ulogu Karađorđa u seriji “Vuk Karadžić” (1987-1988).


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh