Estrada

Brena mi se pakleno osvetila: Pjevača izbacila iz helikoptera, satima čamio s medvjedima i vukovima

U spotu za pjesmu “Jugoslovenka” pjevačica je, između ostalog, ugostila baš Daniela Popovića

Daniel Popović, predstavnik Jugoslavije na Eurosongu u Minhenu 1983. s pjesmom “Džuli”, ko zna koji put je ispričao detalje osvete koju mu je servirala Lepa Brena.

U emisiji “Special Happy Show”, Daniel je podsjetio da je te godine Lepa Brena bila već viđena učesnica Eurosonga, a onda je došlo do preokreta i njegove pobjede.

Kasnije se Breni i njemu ukrstio put. U spotu za pjesmu “Jugoslovenka” pjevačica je, između ostalog, ugostila baš Popovića. Bili su tu i Vlado Kalember i Alen Islamović. Svi su tada važili za frajere.

A Daniel je, prisjeća se, na snimanju doživio traumu. Bila je to, dodaje, filmska priča.

– Oni su me malim helikopterom odveli na Durmitor i tamo su me spustili, rekli – mi samo preletimo, a ti maši i to je – to. Međutim, njih nije bilo tri sata, ja računam tu sam u divljini, tu su i vukovi i medvjedi, šćućurio sam se ispod nekog kamena, čekao hoće li se oni uopće pojaviti, vratiti. Nakon tri sata, ja sam naravno od sreće kada sam video helikopter mahao, rekli su mi da sam baš dobro odglumio…

Da osveta bude još bolja, spuštali su me niz litice, padine Crne Gore. Ja sam se tada nauživao straha. Nikada više me niko nije nagovorio da uđem u helikopter. Ona je kasnije u nekoj emisiji priznala da je to bila osveta. Breno, nisi otišla, žao mi je, bio sam bolji – kazao je Daniel u spomenutoj emisiji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh