Estrada

Hadžiavdagić o slavljenju Božića: To je moje Sarajevo bilo nekad, nadam se da će biti opet

Hana Hadžiavdagić je pratiteljima na društvenim mrežama čestitala Božić te otkrila kako ga je nekada slavila u Sarajevu.

Hana Hadžiavdagić - express

“Čestit i blagoslovljen Božić. Da vam mir i ljubav ispune srce i dom, da dobijete sve što želite i sanjate, a sačuvate ono što volite”, najprije je poručila.

Sudeći prema njenim drugim objavama, smatra da se proslava Božića u glavnom gradu BiH promijenila u odnosu na ranije godine.

Tradicija je bila da se okupimo i da odemo na ponoćku u Katedralu. Nekako smo Božićnu misu i Božić doživljavali kao naš praznik… ‘Jednom se Bogu molimo. Samo su nam načini moljenja drugačiji.’ Ta tradicija je bila baš tradicija. Jednako smo prisustvovali i paljenju Badnjaka, Neni i Miri smo išli čestitati Pesah… Dalibor, Igor, Saša su išli na Bajram namaz”, započela je.

Dodala je da će ih Sarajevo uvijek spajati, mirisno na tamjan, mirisno na sapune sa hadža, mirisno na Đurđevdan…

“Miriše na raju! Miriše na mangupluk! Miriše na nas! Sretan Božić. Tako sam odgajana i ja i to je moje Sarajevo bilo nekad… Nadam se da će biti opet”, objavila je. prenosi Klix


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh