Estrada

ŽARIO I PALIO SCENOM: Kako je Deen izgledao na početku muzičke karijere

Dva puta je predstavljao BiH na Euroviziji

Fuad Backović Deen - Depo.ba

Fuad Backović Deen svojevremeno je žario i palio domaćom showbizz scenom. Bio je član muškog benda ‘Seven Up’.

Dva puta je predstavljao BiH na Euroviziji. Godine 2004. u Istanbulu je pjevao pjesmu “In the disco” s kojom je završio na devetom mjestu.

Potom je 2016. je s Dalal Midhat-Talakić, violončelisticom Anom Rucner i reperom Jalom Bratom otpjevao pjesmu “Ljubav je”, no nisu se uspjeli kvalificirati u finale takmičenja.

Krajem 2000. povukao se s muzičke scene i odselio se iz Bosne i Hercegovine. Upisao je fakultet modnog biznisa na Institutu Marangoni u Milanu. Nakon sedam godina života u Milanu, Deen se preselio u Los Angeles, gdje danas radi kao modni savjetnik.

Tu je započeo i ljubavnu vezu s umjetničkim direktorom Willom Phearsonom III. Deen i Will na društvenim mrežama često objavljuju zajedničke fotografije i čini se da uživaju u zajedničkim trenucima.

-Muzika je moja najveća ljubav. Prvi album sam snimio sa 14,5 godina. Ušao sam u tu mašinu, sferu biznisa koja zna biti teška i surova u tim godinama. Ne znaš šta te očekuje niti da se nosiš sa težinom posla koji te očekuje, došlo je do zasićenja i zato sam napravio rekreativnu pauzu. Nisam se u potpunosti povukao – govorio je svojevremeno. prenosi Glamblam

Seven up – gLAMBLAM


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh