Estrada

Aleksandra Prijović će za pet koncerata u Zagrebu zaraditi nevjerovatnu cifru

Srbijanska pjevačica Aleksandra Prijović danas je najavila i peti koncert u zagrebačkoj Areni, čime je postavila apsolutni rekord ove dvorane.

Aleksandra Prijović - Nezavisne.com

Sve više se špekuliše o tome koliko će popularna ‘Prija’ zaraditi za sve te koncerte, a srbijanski mediji su se potrudili da dođu do tačnih cifri.

Ukoliko proda i peti koncert, što je izvjesno da će se desiti, Aleksandru će u Areni Zagreb slušati oko 90.000 ljudi.

Kapacitet Arene Zagreb sa parterom iznosi 22.000 mjesta, a s obzirom na 150 barskih stolova koji se prodaju brojka je manja, pa će Aleksandra, kako se pretpostavlja, svake noći pjevati za oko 17.500 ljudi.

Najjeftinija karta je u parteru i košta 25 eura, a 130 eura košta najskuplje mjesto u VIP loži.

a bi se obezbjedio jedan barski sto bilo je potrebno da se kupi najmanje šest ulaznica, a ako jedna košta 45 evra onda se dolazi do toga da je svaki barski sto „težak“ minimum 270 eura.

Ako se ne računaju najskuplja mjesta u VIP ložama, onda je prosječna cijena karte za koncert 31,8 eura, što znači da će Prijovićeva po koncertu zaraditi minimum 555.000 eura.

Dakle, ukoliko uspije rasprodati pet Arena, Aleksandra Prijović će od koncerata u Zagrebu zaraditi više od 2.780.000 eura!

Kako ne bi došlo do zabune, treba istaći da neće sav taj iznos pripasti pjevačici, ali je sasvim sigurno da će zarada Aleksandre Prijović, i nakon odbijanja svih troškova organizacije, zaista biti ogromna.

Podsjetimo, Prijović je rasprodala i koncert u Sarajevu zakazan za 28. oktobar, a trenutno su u prodaji karte za njen drugi koncert u dvorani Zetra koji će biti održan dan kasnije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh