Estrada

Koliko regionalni pjevači zarađuju na privatnim zabavama: Brena na vrhu liste

Honorari se kreću od 5.000 do 30.000 eura

Regionalne muzičke zvijezde nerijetko nastupaju na privatnim zabavama, a za takve događaje oni koji žele imena poput Lepe Brene ili Petra Graša trebaju izdvojiti značajne cifre, od 5.000 do 30.000 eura.

Vjenčanje Martine Ravlić, kćerke hrvatskog biznismena Mate Ravlića, posljednjih dana u fokusu je javnosti u regionu zbog luksuzne proslave na kojoj su pjevali Lepa Brena i Petar Grašo.

Pažnju je privukla i činjenica da su na svadbi pjevale regionalne muzičke zvijezde, a sudeći po “cjenovniku” nastupa pjevača – Martina i njen suprug Darko Marijanović, morali su izdvojiti značajne iznose novca.

“Večernji list” svojevremeno je objavio koliko je potrebno izdvojiti da bi vam muzičari poput Lepe Brene i Petra Graša pjevali na privatnim događajima.
Dvije pjesme
Lepa Brena predvodi listu, a za nastup traži 30.000 eura. Jelena Rozga nastupa za 6.000 eura, a Neda Ukraden za 5.000 eura.

Honorar Halida Bešlića je od 8.0000 do 10.000 eura, a Harisa Džinovića 5.000 eura. Severina iznose dogovara pojedinačno, a Aca Lukas za nastupe traži od 8.000 do 10.000 eura.

“Jutarnji list” navodi da Petar Grašo ne preferira nastupe na privatnim zabavama, a da i kad to radi najčešće otpjeva jednu do dvije pjesme. Prenose da za tih 10-tak minuta ne pjeva za iznose ispod 2.000 eura.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh