Estrada

Karleuša otkrila svoj jelovnik, ima zamjenu za meso

​Jelena Karleuša od početka karijere osjeća se vrlo samopouzdano i opušteno u provokativnim kostimima koje nosi sceni. Ona je sada otkrila svoj jelovnik i šta joj mijenja meso.

Jelena Karleuša - novi

“Nikad deblja nisam bila! Evo sad ću javno da priznam, nemam problem s tim. Imam 75 kilograma” izjavila je ona u emisiji “Ćirilica”.

Pamti se i njena izjava:

“Zdravlje apsolutno i samo na usta ulazi. Zdravi ste koliko se zdravo hranite. Uostalom, pogledajte se u ogledalo goli. Slika će vam jasno reći gdje griješite” istakla je ona jednom prilikom u razgovoru za “Kurir”.

“Nikada u životu nisam bila bolesna, a smatram da je za to zaslužna ishrana bez mesa, s minimumom životinjskih proteina u obliku jaja, ribe i mliječnih proizvoda. Hranim se velikom količinom voća na prvom mjestu, a onda i povrća.”

Pjevačica je, inače, zagovornica veganstva i vegetarijanstva, a za “Glossy” je nedavno istakla da one ne nameće kćerkama šta treba jedu.

“Atina je vegan, a Nika jede sve. Ja nisam neko ko djeci nameće šta moraju, a šta ne moraju da jedu. One same jedu šta žele, tako da nisam od onih majki koje svoje frustracije iskaljuju na djeci. Atina je sama odlučila, a Nika ide ka tome i zbog toga sam srećna. Naša trpeza je bogata voćem i povrćem. Obožavamo “zamjenu za meso”, koja ima identičan ukus kao meso, ali pravi se od proteina graška. Jedem mliječne proizvode, jaja, ribu, ali i to ću u budućnosti prestati. Kad je riječ o novogodišnjoj trpezi, imaćemo goste koji nisu vegeterijanci, ali pravimo jela koja mogu da jedu svi. Obožavam posne sarmice od zelja, prebranac, turšije, podvarak bez mesa, mimoza salatu…” objasnila je Jelena.

“Nikad ni kafu u životu nisam popila, pijem minimum tri litre vode dnevno. Slatkiše prezirem” istakla je pjevačica prije izvjesnog vremena.
Jelovnik Jelene Karleuše

Prvi dan:

Doručak: Nemasni sir 400g, dvije kriške integralnog hljeba, salata

Užina: Dvije jabuke

Ručak: Grašak s povrćem 400g, salata

Večera: Salata sa tikvicama

Drugi dan:

Doručak: Ovsene pahuljice 4 kašike, voćni miks, čia sjemenke

Užina: 300g trešanja

Ručak: Zapečena boranija s povrćem, salata

Večera: Kiselo mlijeko 360ml, salata

Treći dan:

Doručak: Mafini sa tikvicama, salata

Užina: Vitaminska salata sa crvenim kupusom

Ručak: Šampinjoni sa povrćem

Večera: Potaž od povrća

Jelena ne vježba, ali nosi steznik.

Karleuša je, inače, poznata i kao neko ko ne boravi rado u teretani, ali može da se pohvali ravnim i zategnutim stomakom, uskim strukom i izraženim stomačnim mišićima. Prošle godine je otkrila da je njen trik – specijalni steznik.

“Tajna je u stezniku koji nosim svaki dan, nekad i noću, često ispod garderobe. Redovnim nošenjem i ‘treniranjem’ vašeg struka ovim steznikom topite masne naslage i drastično smanjujete obim struka, skupljate opuštene mišiće, smanjujete osjećaj gladi, popravljate držanje kičme. Preporučujem svakoj ženi, pogotovo onima koje se goje u predijelu stomaka, porodiljama i ženama koje treniraju” otkrila je pjevačica na Instagramu, prenosi “Kurir“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh