Estrada

Poznat datum sahrane Vidoja Ristovića: ‘Neka te anđeli čuvaju’

Suprug voditeljice Nikoline Pišek Ristović, Vidoje Ristović, koji je, prema prvim informacijama, preminuo u subotu navečer tokom masaže, bit će sahranjen 12. maja na Novom groblju u Beogradu, prenose srbijanski mediji.

Vidoje Ristović - Instagram

„Neizmjerna bol i tuga za našim jedinim preminulim sinom u 44. godini života. Obavještavamo rođake i prijatelje da će se opijelo održati 12. maja 2022. godine na Novom groblju u 14:30 sati“, napisali su u obavijesti ožalošćeni otac Vitor, majka Marija, supruga Nikolina te kćerke Mateja i Una Sofija.

„Posljednji pozdrav našem Vidoju, neka te anđeli čuvaju“, stoji u obavijesti.

Obdukcija je također završena, no još nisu poznati detalji cijelog slučaja koji ovih dana potresa regiju.

Iako još uvijek nije poznato koje je tačno vrijeme smrti ovog historičara umjetnosti, kako uglavnom navode srbijanski mediji, Vidoje je bio u salonu za masažu strujom, a maserka je bila žena od oko 60 godina.

Vidoju je tokom masaže naglo pozlilo, tek je prokomentirao kako mu nije dobro te potom izgubio dah.

Nikolina je u to vrijeme bila u Zagrebu, a čim je čula za smrt supruga, brže bolje je požurila za Beograd. Tek je kratko prokomentirala kako nema snage išta reći o tragediji koja ih je zadesila.

Njih dvoje su se uskoro planirali preseliti u Hrvatsku, budući da je Nikolina smatrala kako je to bolje okruženje za njihovu kći Unu Sofiju.

Vidojin otac Viktor za Blic.rs rekao je više o uzroku smrti.

“Naša tuga za sinom je neizmjerna, srce nam se para! Nije ni primjereno ni da se drugi, a kamo li ja bavim temama koje su toliko sramotne u trenutku kada nas je napustilo mlado i divno biće. Moj sin nije umro tokom odnosa. Danas su mi stigli nalazi obdukcije. Do smrti je došlo usred dišne insuficijencije (stanje u kojem razina kisika u krvi postaje opasno niska odnosno razina ugljikova dioksida opasno visoka, op. a.) koja je uzrokovala popuštanje rada srčanog mišića”, rekao je Viktor.

Vidoje je preminuo u 44. godini života, a samo nekoliko sati prije smrti objavio je fotografiju mlađe kćerke u madridskom muzeju te napisao “kako krv nije voda”. prneosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh