Estrada

Tužna objava Đokovića na Instagramu povodom smrti Merime Njegomir

Jedna od najcjenjenijih pjevačica narodne muzike sa ovih prostora je danas preminula u 68. godini

Novak Đoković - Independent.co.uk

Prvi teniser svijeta Novak Đoković je na svom Instagam nalogu objavio fotografiju Merime Njegomir, jedne od najcjenjenijih pjevačice narodne muzike sa ovih prostora koja je danas preminula.

Đoković je pored njene slike postavio nekoliko tužnih emotikona, kao i ono koje pokazuje da mu je slomljeno srce. prenosi “Avaz“.

Merima je preminula u 68. godini nakon kraće bolesti. Nedavno je otkrila da se bori sa rakom, ali se pjevačica nije uspjela izboriti s ovom teškom bolešću.

Ona je snimila više od 25 albuma i otpjevala neke od bezvremenskih hitova kao što su „Ivanova korita“, „Ruzmarin“, „Zbog tebe“ i mnoge druge.

Dobitnica je niza priznanja, među kojima su najznačajnije Vukova nagrada, kao i Zlatni mikrofon PGP RTS-a, Povelja udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike, Specijalna nagrada Radio Beograda za doprinos očuvanju tradicionalne narodne muzike, nagrada „Carica Teodora“, Zlatna značka Kulturno-prosvjetne zajednice Srbije, Estradna nagrada Srbije…

Merima Njegomir – Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh