Estrada

PREMINULA MERIMA NJEGOMIR

Pjevačica Merima Njegomir preminula je u 69. godini života nakon kraće bolesti.

Merima Njegomir - Screenshot

Prije nekoliko dana mediji su prenijeli da se pjevačica ne osjeća dobro, piše Informer.

– Merima se ne osjeća dobro. Saznala je da je teško bolesna i to ju je pokosilo. Bori se sa teškim oblikom tumora. Posljednjih mjesec dana pala je u krevet, klonula je i ne ustaje iz postelje. Obilaze je djeca, donose joj namirnice i čiste joj stan, dok se najmlađa kćerka preselila kod nje, kako bi joj bila pri ruci i kako bi joj dala podršku u ovim teškim danima. Teško joj je da objašnjava kakvo joj je zdravstveno stanje, pa izbegava da sa bilo kim priča – otkrio je izvor za “Pink.rs“.

Snimila je više od 25 albuma i otpjevala neke od bezvremenskih hitova kao što su „Ivanova korita“, „Ruzmarin“, „Zbog tebe“ i mnoge druge.

Pjesma „Ivanova korita“ koju je Merima snimila 2001. godine na izuzetno tih i nenametljiv način postala je veliki hit, što je vrlo neobično. Iako je pjevačica nastavila da snima pjesme i albume, poslije te 2001. godine, nijedna pjesma nije uspjela da nadmaši popularnost „Ivanovih korita“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh