Estrada

OTKRIVENO OD ČEGA JE UMRLA RADA MATIĆ: Postala je poznata zahvaljujući nevaljalom dopisivanju sa Zoranom Marjanovićem

Rada Matić (41) iz Beča preminula je od moždanog udara.

Facebook/Rada Matic/Srbija Danas/Saša Džambić/Ilustracija

Rada Matić (41) iz Beča preminula je od moždanog udara.

Ovu informaciju potvrdio je Radin otac Ljubiša Matić koji je rekao da je njegova kćerka preminula 3. septembra.

– Radi je pozlilo u stanu u Beču i požalila se bratu Radetu da joj nije dobro. Oni su zajedno sjedili do ponoći u stanu, a nakon toga Rade je otišao u svoju sobu da legne. Oko 1.15 Rada je došla kod njega i rekla: “Molim te ustani, pašću” – priča vidno potrešen otac.

Nakon toga, Rada je pala preko nogu brata na krevetu.

– Sin kaže kada je pipnuo bila je hladna kao led. Pozvali su Hitnu, nije imala pulsa, momentalno je umrla. Dvije ekipe Hitne su pokušale reanimaciju i u bolnici su je stavili na najjače aparate, ali jedan ljekar je rekao da bi umrla i da joj se to dogodilo u bolnici jer je udar bio toliko jak – kaže skrhan otac.

Ljubiša kaže da je njegova kćerka imala povremeno visok pritisak i ponekad pila lijekove, da je mogla da se liječi, ali nije tome prodavala značaj.

Radino tijelo je na obdukciji, a iz Beča će biti dopremljeno sutra popodne u mjesto Donje Crniljevo kod Koceljeve. Sahrana će biti obavljena u subotu popodne, rekao je njen otac.

Podsjećamo, Rada Matić je dospijela u javnost nakon ubistva pjevačice Jelene Marjanović. Ona je tvrdila da se mjesec dana poslije ubistva pevačice dopisivala sa njenim suprugom Zoranom Marjanovićem.

Matićeva, koja je živjela u Beču, u javnosti se pojavila nekoliko mjeseci poslije zločina, a sama je tvrdila da se sa Marjanovićem dopisivala najprije preko Fejsbuka, a potom i preko Vajbera. Iako su razmjenjivali eksplicitne poruke, Rada je tvrdila da je ona samo imala namjeru da sazna šta se tačno dogodilo pjevačici Jeleni i da li je njen suprug umiješan, prenosi “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh