Estrada

ŠTITI SE OD ZLA I UROKA: Karleuša nosi moćan SIMBOL na RUKAMA, preduzela mjere predostrožnosti

Pjevačica Jelena Karleuša gotovo uvijek ima duge nokte i neobičan manikir.

Jelena Karleuša - Screenshot

Ovoga puta izabrala je nešto što je u potpunosti začudilo njene fanove. Međutim, budući da pjevačica često ističe kako ima dosta neprijatelja, ovo i nije toliko čudan potez.

Riječ je o simbolu koji podsejća na Fatimino ili tursko oko, a koje je pjevačica izabrala za svoj manikir.

Vjeruje se da onaj ko nosi Fatimino oko ili tursko oko, zaštićen je od uroka i negativnih vibracija. Kažu da je u tome uspješno jer se pravi od stakla, gvožđa, bakra, soli i vode, a to je dobitna kombinacija protiv zlih sila. Od boja se prilikom pravljenja koriste tamno plava, bijela, svijetlo plava i crna, praveći koncentrične krugove dobija se izgled oka. Umjesto tamno plave boje se nerijetko koristi i zlatna boja.

Turci Fatimino oko drže u kući, zatim ga nose kao privezak za ključeve, u kolima, u kancelarijama, nosi se i kao nakit u vidu privjeska na ogrlici, minđušama ili narukvici, pa čak i na garderobi… jednostavno svuda ga ima. Uglavnom se kači da visi pored ulaznih vrata kuće, kako bi dobro procijenilo onog ko ulazi u nju. Isto tako se stavlja i pored beba u krevecu, a i trudnice ga rado nose. Ono treba da čuva ukućane ili osobu koja ga nosi od zlih i ljubomornih pogleda, kao i uroka. Kao što hrišćani nose krstić oko vrata, tako isto i Turci nose Fatimino oko, imaju istu svrhu.

Možda je diva upravo zbog ovoga odabrala ovaj simbol, prenosi “Srbija Danas“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh