Estrada

Počelo veliko finale Eurosonga: Za pobjedu se bori 26 zemalja

Spektakularno finale “Pjesme Eurovizije” otvara predstavnica Kipra Elena Cagrinu

Hurricane - Vip Vesti

Nakon dvije polufinalne večeri Eurosonga, stiglo je i vrijeme za veliko finale!

U roterdamskoj Ahoy areni za pobjedu se bori za 26 finalista, i to redom predstavnici Kipra, Albanije, Izraela, Belgije, Rusije, Malte, Portugala, Srbije, Velika Britanija, Grčke, Švicarske, Islanda, Španije, Moldavije, Njemačke, Finske, Bugarske, Litve, Ukrajine, Francuska, Azerbajdžana, Norveške, Nizozemske, Italije, Švedske i San Marina.

Spektakularno finale “Pjesme Eurovizije” otvara predstavnica Kipra Elena Cagrinu, a na kraju takmičarskog dijela nastupa Senit, koja pjeva za San Marino. prenosi “Avaz“.

Večerašnji redni broj grupe “Hurricane” koja predstavlja Srbiju je osam.

U svakoj od dvije polufinalne večeri proglašeno je po 10 finalista, dok su predstavnici “velike petorke”, odnosno Njemačke, Italije, Francuske, Španije i Velike Britanije ostvarili direktan prolazak u finale jer daju najveći financijski doprinos Evropskoj radiodifuzijskoj uniji (EBU) koja organizira Eurosong.

U finale se direktno plasirao i predstavnik zemlje domaćina, što je ove godine Nizozemska.

Poznato je i da predstavnici četiri zemlje neće nastupiti uživo zbog pozitivnog testa na koronu već će biti prikazane snimke s njihovih generalnih proba, a radi se o predstavnicima Australije, Poljske, Islanda i Nizozemske.

Prema kladionicama, Italija ima najveću šansu za pobjedu (29 posto). Na drugom mjestu je Francuska (18 posto), a na trećem Malta (14 posto).


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh