Estrada

Kraljica zapošljava! Ako želite živjeti u dvorcu Windsor, evo šta su uslovi

U primarnom domu britanske kraljice Elizabete u toku je potraga za dijelom osoblja. U objavljenom natječaju na službenim stranicama kraljevske porodice iznijeli su detalje pozicije na kojoj zapošljavaju.

Kraljica Elizabeta - Facebook

Ako želite živjeti u dvorcu Windsor, ovo je možda prilika za vas. Naime, kraljica Elizabeta je na službenim stranicama kraljevske porodice objavila natječaj za posao vrtlara u njezinoj primarnoj rezidenciji u spomenutom dvorcu napomenuvši kako se radi o punom radnom vremenu te live-in aranžmanom.

S obzirom na život u dvorcu Windsor, budućem zaposleniku omogućeni su obroci, a potrebne vještine izlistane su u ostatku objave koja je prisutna na stranici uoči ljetnih mjeseci kada se Dvorac otvara za javnost nakon što 17. maja popuste protuepidemijske mjere u Velikoj Britaniji.

Vrtovi za koje bi se brinuo vrtlar ili vrtlarica dizajnirao je kraljičin pokojni suprug princ Philip 1971. godine, a sadrži više od 3500 mirisnih ruža raspoređenih u grmove osam različitih vrsta.

– Pridruživši se malom timu profesionalnih vrtlara, omogućit ćete Kraljveskim vrtovima i okolnim prostorima njegu po najvišem standardu – stoji u opisu zahtjeva Kraljice nabrajajući da to uključuje običnu košnju, sijanje i promatranje zasađenog, oblikovanje postojećeg bilja…

Inače, dvorac Windsor je najveći naseljeni dvorac na svijetu s oko 1000 soba te se prostire na 484 hiljada kvadratnih metara. Unatoč tome što su posjetitelji kroz protekle godine dobili tek maleni uvid u ovaj posjed, većina vrtova ostali su zatvoreni za javnost, do prošle godine, piše “Večernji“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh