Estrada

Sakićeva kćerka Đulkica ogorčena na Maksutovića: “Adile, Sinan nije Rom, ostavi mog oca na miru!”

Kćerka Sinana Sakića Đulkica razočarana je Adilom Maksutovićem, koji je na društvenoj mreži Instagram čestitao Svjetski dan Roma i, kao romsku legendu, naveo i Sinana.

Adil, Đulkica i Sinan - Ekskluziva.ba

Naime, Đulkicu su Adilove riječi povrijedile, te mu je oštro zamjerila što spominje njenog pokojnog oca u kontekstu u kom ni on, da je živ, ne bi volio.

Sakić i Šaulić porodice potiču od muslimana starosjedelaca Loznice. Sinan nikad riječ romskog nije znao niti zna bilo ko od nas i moj otac nema romsko porijeklo – poručila je Đulkica Adilu, koji joj je odgovorio:

Draga Đulkice, nacionalnost nije isto što i vjeroispovijest. Naciju određuje genetika, mentalitet, tradicija, fizionomija i na kraju subjektivni osjećaj pripadanja nekom narodu. Ni Džej nije govorio romski jezik, ali u njegovoj porodici se održao duh i tradicija najveselijeg i najmuzikalnijeg naroda, čega se on nikad nije odrekao.

Maksutović je pokušao da se opravda i da Sinanovoj kćerki objasni da nije htio namjerno da uvrijedi njenog pokojnog oca, ali je nju to još više iznerviralo, posebno što je, prema njenom mišljenju, Adil dvoličan.

Tužno je da neko ko je proveo toliko vremena sa Sinanom nema pojma ko je i šta je bio. Adil nam je dolazio u kuću, a sad tvrdi da je Sinan ono što nije. Poštujem Adila, ali ova njegova izjava mi je dvolična. Moj otac nije mogao da se odrekne nečega što mu nikad nije pripadalo, a to je romsko porijeklo. Ne znam zašto je uopšte bilo kome bitna nacionalnost. Mom tati to nije bilo bitno. Njega je boljelo uho ko je i šta je. Pjevao je za sve ljude. On je prvi put u emisiji kod Milomira Marića, poslije 40 godina karijere, rekao da nije Rom. Nije ga bilo briga da objašnjava ko je i šta je. Ili si čovjek ili nisi – rekla je za Svet.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh