Estrada

“Djevojka sa čardaš nogama – ljubav, pjesma i Đole” – Jadranka Kosor se oprostila od Balaševića – i opet ode dio života!

Poznati kantautor Đorđe Balašević preminuo je danas u 67. godini.

Jadranka Kosor - Blogspot.com

Na društvenim mrežama poznati, među kojima je i veliki broj političara, opraštaju se od slavnog Balaševića koji je izgubio životnu bitku.

Bivša premijerka Hrvatske Jadranka Kosor oprostila se tužnom porukom na Twitteru od Baleševića.

Djevojka sa čardaš nogama, eh, pjevalo mi se u nekom divnom davnom vremenu. Sve je to bila mladost i ljubav i pjesma i Đole. I opet ode dio života“, napisala je Kosor.

Đorđe Balašević je rođen 11. maja 1953. godine, u Novom Sadu, u porodici oca Jovana Balaševića i Veronike Dolenec, iz Rasinje kod Koprivnice u današnjoj Hrvatskoj.

Naš poznati kantautor Đorđe Balašević preminuo je danas u 67. godini.

Balašević je prije tri dana primljen na Infektivnu kliniku gdje se liječio od upale pluća.

Pjesme je počeo da piše u osnovnoj školi, a sanjao je da postane fudbaler. Gimnaziju je napustio u trećem razredu, jer nije volio matematiku, fiziku i hemiju, ali je uspio da maturira kao vanredni učenik i položio je prijemni ispit za studije geografije. Nije ga završio već se okrenuo muzici i godine 1977. pristupa grupi “Žetva” sa kojom snima hit pesmu “U razdeljak te ljubim” i ostvaruje svoj prvi uspjeh. Singl je prodat u više od 180.000 kopija, što je bio veliki uspjeh za jugoslovenske standarde, prenose “Mondo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh