Estrada

Bio je prvi pobjednik ‘Nikad nije kasno’ – Preminuo Kale Dijamant u 54. godini tuga

Pobednik prve sezone šoua “Nikad nije kasno” Stanoje Stanović, poznatiji kao Kale Dijamant, premunuo je noćas u 54. godini.

Kale Dijamant - Screenshot

Pjevač je pronađen u svom stanu u Njemačkoj, a kako se prenosi od njegove porodice najvjerovatnije je preminuo od posljedica srčanog udara.

Posljednje dane života proveo je u Dizeldorfu i nije bilo naznaka da mu je ugroženo zdravstveno stanje.

Ali kako se prethodna dva dana nije javljao na telefon, njegova porodica sinoć je obila stan i mogla je samo da konstatuje smrt.

– Preminuo je naš i vaš kralj narodne muzike. Ostaješ zauvijek u našem srcu, za nas si i dalje živ. Najbolji oče, najbolji deda i najveća naša zvijezdo, počivaj u miru. Vole te tvoj kćerke, žena i unuci – stoji u objavi porodice Stanković na njegovom zvaničnom Fejsbuk profilu.

Termin sahrane biće naknadno objavljen, a kako se saznaje u toku je obdukcija.

Kale Dijamant rođen je u Obrenovcu. Ljubav prema muzici pokazao je od najranijeg djetinjstva, a osamdesetih godina počeo je radi po beogradskim klubovima i splavovima. Često je isticao kako je njegov put bio trnovit, a nakon Beograda i Beča, riješio je da svoju sreću okuša i u Njemačkoj, pa se 1991. godine preselio se Dizeldorf, gdje je pokušao da izgradi karijeru, prenosi “Kurir“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh