Estrada

GILETA NAPALI ZBOG NASTUPA U LUKAVCU: SADA SE ON OGLASIO

Pjevač Amar Jašarspahić Gile sinoć je u klubu Plaža jezera Modrac u Lukavcu održao nastup.

Amar Jašarspahić Gile - Facebook

Kako su prenijeli mediji, a i prema snimcima koji su se pojavili na društvenim mrežama, u unutrašnjosti objekta okupio se znatno veći broj ljudi od dozvoljenog, kako to epidemiološke mjere nalažu.

Ipak, pjevač tvrdi da nije sve bilo tako i da su mjere ispoštovane. On se oglasio i na svom Facebook profilu.
https://www.facebook.com/AmarGileJasarspahicOfficial/posts/232570148227557
Povodom natpisa pojedinih medija (u prvom redu Klix.ba) o večerašnjem nastupu u Lukavcu imam potrebu javno da se oglasim.
Ispoštovani su svi COVID-protokoli, kao i policijski sat koji nastupa u 23 sata. U klubu se napravila propisana socijalna distanca i poštovale su se mjere propisane od strane nadležnih organa.

Ako kafići i klubovi uz DJ-a mogu krcati ljudima regularno raditi do 23 sata, ne znam zašto je pojedinim novinarima problem kada pjevači uz potpuno poštivanje mjera odrade nastup i pošteno zarade svoj hljeb u ovim teškim vremenima,piše Hayat

Vidimo se u četvrtak u Beogradu! – poručio je Gile.

Podsjećamo, zbog složene epidemiološke situacije u Federaciji BiH na snazi je nekoliko mjera zabrane. Između ostalog, u zatvorenom prostoru dozvoljeno je okupljanje najviše 30 osoba koje moraju biti na propisanoj distanci, a ukoliko je nije moguće ostvariti obavezna je upotreba maske. Ugostiteljskim objektima dozvoljen je rad do 23 sata, kada na snagu stupa policijski sat.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh