Estrada

“Bog je jedan kako god da se zvao” – Riječi muftije Jusufspahića na Džejovoj dženazi pogodile su sve

Pjevač Džej Ramadanovski ukopan je u Aleji počasnih građana u Beogradu, gdje se okupio veliki broj prijatelja, komšija, kolega i građana da mu odaju posljednju počast.

Dženaza Džeju Ramadanovskom - Screenshot

Džej je ispraćen po muslimanskim običajima, budući da je bio islamske vjeroispovijesti. Na dženazi je ispunjena i Džejeva velika želja – na grobu mu je zasviralo 50 violina. Muftija Muhamed Jusufspahić je nakon ukopa održao govor na pjevačevom grobu.

Dragi Bože, molimo se da oprostiš grijehe našem bratu Džeju Ramadanovskom. Molimo te sa našeg Dorćola primi našu molitvu. Bog je jedan kako god ga zvali. Došli smo svi zajedno da se pomolimo za dušu čovjeka koji nam je uljepšao dane. Hvala svima u ime Islamske zajednice što ste pokazali duh Srbije i Dorćola. Ovo je tek početak jer Adam ili Adem nije stvoren na zemlji nego u Džennetu. To je naša kuća“, rekao je muftija.

Podsjetimo, Džeju je pozlilo u njegovom stanu na Dorćolu, gdje je bio u strogoj izolaciji zbog korona virusa, te je ekipa Hitne pomoći ubrzo stigla na lice mjesta i započela reanimaciju, međutim, uprkos svim naporima ljekara, on je preminuo.

Iza njega ostale su neutješne kćerka Ana i Marija, kao i bivša supruga Nada, prenosi “Kurir“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh