Estrada

Na 40 dana od smrti Divne Karleuše na spomenik stavljena i njena slika

Divna Karleuša preminula je 3. marta 2019. u svom domu u Beogradu, a danas, 11. aprila, obilježava se 40 dana od smrti poznate srbijanske radio-voditeljice.

Jelena Karleuša - Alo.rs

Na današnji dan na spomeniku smo vidjeli da je njeno ime ispisano zlatnim slovima, a njena kćerka Jelena Karleuša odabrala je i fotografiju koja je postavljena oko 10 sati prepodne, prenosi “Telegraf“.

Mjesto vječnog počivališta Divne Karleuše – Telegraf.rs

Sa obje strane spomenika stavljeno je svježe cvijeće – bijeli gerberi i bijele kale.

Podsjetimo, Jelena je prethodne noći objavila pjesmu Meri Elizabet Fraj, koja se u njenom slučaju odnosi na Divnu i glasi ovako:

Mi ne umiremo. Nemoj da stojiš nad mojim grobom i plačeš, ja nisam tamo, ja ne spavam. Ja sam hiljadu vjetara koji pušu, ja sam dijamantska svjetlost na snijegu, ja sam sunce u zrelom zrnu, ja sam nježna, jesenja kiša. Kada se probudiš u jutarnjoj tišini, ja sam brzo podizanje tihih ptica u kružnom letu. Ja sam mekane zvijezde koje sijaju noću. Nemoj da stojiš nad mojim grobom i plačeš. Ja nisam tu, nisam mrtva.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh