Estrada

On je prvi muž Ane Bekute koji joj je promijenio život: NJEGA JE GODINAMA VOLJELA PRIJE MRKE, evo kako izgleda

Naša popularna pjevačica u čijim hitovima uživamo decenijama Ana Bekuta, početkom osamdesetih godina prošlog vijeka prijavila se za konkurs koji je tada raspisao šabački bubnjar Predrag Vidović Preja kom je bila potrebna pjevačica u tom periodu.

Ana Bekuta - Kurir.rs

Preja je imao angažmane po Njemačkoj i Americi, a kada se vratio u Šabac odlučio je da raspiše konkurs za pjevačicu, s obzirom na to da je shvatio da više novca može da zaradi od narodne muzike.

Na konkurs se javila, tada anonimna djevojka, Nada Polić, a zbog naziva Prejinog benda “Anabe” nastalo je njeno umjetničko ime Ana Bekuta. Osim sjajne muzičke saradnje koju su imali, Preja i Ana uplovili su i u idiličnu ljubavnu vezu. Oni su deset godina živjeli u nevjenčanoj zajednici.

Međutim, Bekuta se početkom devedesetih godina na jednoj od svojih turneja zbližila sa klavijaturistom iz benda Slobodanom Smakićem, zbog čega je odlučila da ostavi Preju, a sa njim je bila do 2000. godine.

Nakon toga Ana je imala nekoliko kraćih veza, sve do 2012. godine kada je Bekuta sreću pronašla sa svojim sadašnjim partnerom Milutinom Mrkonjićem, piše “Novi.ba“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh