Estrada

HRVATSKI STRUČNJACI DOŠLI DO ZAPANJUJUĆEG OTKRIĆA: Najbitniji detalj u vezi sa Jeleninim ubistvom je pogrešan!

Stručnjaci iz Hrvatske naveli su da je Marjanovićeva prvi udarac po glavi mogla da zadobije dok je stajala, nakon čega je sigurno pala na čvrstu podlogu.

Jelena Marjanović - Facebook

Advertisements

Stručnjaci iz Hrvatske naveli su da je Marjanovićeva prvi udarac po glavi mogla da zadobije dok je stajala, nakon čega je sigurno pala na čvrstu podlogu, piše “Srpski telegraf“.

Najkvalifikovaniji sudski vještaci iz Hrvatske koji su imali uvid u dokumentaciju u vezi s ubistvom Jelene Marjanović došli su do istog zaključka kao i stručnjaci iz Centra za forenzička ispitivanja (CFI) sa Nenadom Šipkom na čelu, da pjevačica smrtonosne povrede nije dobila na nasipu u Borči.

Naime, sa CFI je kontaktirao sudski vještak i specijalista neurohirurgije.

Preko Jutjub kanala pratio me je sudski vještak iz Hrvatske. Prilikom putovanja sa vodećim vještacima i profesorima Medicinskog fakulteta analizirali su fotografije i došli su do istog zaključka da Jelena udarce ni u kom slučaju nije zadobila na tlu nasipa i u vodi kanala – kaže Šipka.

Stručnjaci iz Hrvatske naveli su da je Marjanovićeva prvi udarac po glavi mogla da zadobije dok je stajala, nakon čega je sigurno pala na čvrstu podlogu.

Svi sljedeći udarci su zadati u ležećem položaju, glava je bila oslonjena o tvrdu podlogu. Da je Jelena udarce zadobila s glavom u vodi u plućima bi se našla voda, a ne u dušniku. Krvarenje je bilo obilno i prskajuće budući da je srčana akcija bila održana, ali samo kod prvih udaraca. Nakon toga je krvarenje bilo više gravitacijsko i ne tako obilno – naveli su stručnjaci u mejlu proslijeđenom Šipki.

Oni su naveli da bi bar pola litre krvi pjevačica izgubila poslije dva tri udarca, dok na mjestu na kom je pronađeno tijelo obilnijeg krvarenja nije bilo.

Moralo je biti rasprskavanje po okolini, kosa je morala biti slijepljena krvlju, majica natopljena krvlju. Voda to nije mogla očistiti bez obzira na to što je bila potopljena. Udarci nisu bili fatalni da bi došlo do smrti u sekundi, dakle, disala bi u vodi, pluća bi bila napunjena vodom. U vodi je imala samo posljednji udah – dodao je hrvatski vještak.

Šipka je objasnio da zaključci vještaka nedvosmisleno upućuju na to da je Jelena dovezena i bačena u kanal gdje je i umrla.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh