Estrada

Milić Vukašinović: Volio bih da je smrt moje kćerke samo ružan san

Što vrijeme više prolazi, bol je samo dublji i jači i kao munja presiječe mozak i srce kad god pomislim na Maju

Maja Avdibegović i Milić Vukašinović - Facebook

Volio bih da je smrt moje kćerke samo ružan san, kazao je u vrlo potresnoj ispovijesti za “Dnevni avaz” popularni roker Milić Vukašinović (68), čija je kćerka Maja Avdibegović (35) u julu prošle godine u sarajevskom naselju Jezero izvršila samoubistvo, piše “Avaz“.

Milić je mjesecima nakon tog tragičnog događaja bio neutješan, dane je provodio zatvoren u kući sa suprugom Suzanom. Uprkos teškim životnim trenucima, doktor za rokenrol polako se vraća obavezama iako i dalje ne može da prestane da misli na kćerku, ali i na unuke Irfana i Imrana, koji su već pet godina u Domu za nezbrinutu djecu u Sarajevu.

Presječena nit

Nepunih pola godine nakon smrti kćerke, Milić je u velikoj ispovijesti za “Dnevni avaz” s ogromnom tugom govorio o kćerci koja mu nedostaje, o supruzi koja je njegova najveća ljubav i podrška te nam je otkrio kako se bori s tugom.

– Najviše bih volio da sam se u novoj godini probudio i izašao iz noćne more u kojoj sam izgubio kćerku i da se život nastavlja sa svim svojim radostima. Volio bih da sa kćerkom Majom Suzana i ja pravimo planove koje smo i započeli prethodne godine, ali nažalost, nije tako. Odlazak moje kćerke presjekao je nit jednog sretnog i ispunjenog života, nit koja je započela Majinim dolaskom na ovaj svijet… Bol zbog njene iznenadne smrti umanjio je radosne boje života i utišao zvukove životne veselosti. Tu prazninu će jedino Suzanina i moja ljubav uspjeti da nadomjesti, da uopće možemo i da pravimo planove za ovu godinu – kazao nam je vrlo iskreno Vukašinović na početku ispovijesti.

Kako ste danas? Šest mjeseci je prošlo od Majinog odlaska.

– Što vrijeme više prolazi, bol je samo dublji i jači i kao munja presiječe mozak i srce kad god pomislim na nju.

Kad Vas uhvate tuga i sjeta, kako se nosite s tim?

– Život posmatram filozofski, dijalektički, da je on jedinstvo suprotnosti, što znači da sve ima svoje lice i naličje. Tuga i sjeta su druga strana radosti i veselja i zajedno su jedno – život. Tako da ta tužna raspoloženja koristim da pisanjem i stvaranjem muzike dočekam spreman vedriji i veseliji period i da ga time što sam stvorio upotpunim.

Uvijek ističete kako Vam je supruga Suzana najveća ljubav i podrška.
– To je potpuna ljubav, koja je neponovljiva.

Moje Sarajevo

Pratite li društvenu situaciju u regionu? Stižu li nam bolja vremena u 2019. godini?

– S obzirom na geopolitički odnos snaga u svijetu i besprizornu politiku velikih sila u odnosu na Balkan, sumnjam da će nam dozvoliti da nam bude bolje, jer nisu nam oni razorili onakvu zajedničku državu da bi nam sad bilo bolje u ostacima te države. Jedino kada bi onaj duh zajedništva iz nekadašnje nam zajedničke države preovladao na cijelom prostoru bivše Jugoslavije, mogli bismo da se odupremo kvarnoj i kolonizatorskoj politici svjetskih moćnika. Tek bi nas tada i oni više uvažavali i cijenili i sigurno bi nam svima bilo bolje.
Na koncu, planirate li u skorije vrijeme dolaziti u Sarajevo?

– Krajem januara dolazim u moje Sarajevo da, ujedno, bosanskohercegovačkoj Agenciji za zaštitu autorskih prava (AMUS) prijavim nove pjesme s albuma i da se vidim i ispričam sa svojom rajom i kolegama, što mi najbolje napuni baterije za buduće djelovanje.
Knjiga “Ljubav veća od života”

Šta planirate za ovu godinu?

– To su planovi da završim novi album “Vatrenog poljupca” i da se on i pojavi do proljeća, da i Suzanina knjiga o nama “Ljubav veća od života” izađe konačno iz štampe, kao i drugi dio moje autobiografije, pa da ih zajedno promoviramo, ujedno i sa muzičkim albumom.

12 pjesama “Vatrenog poljupca”

– Na albumu će se naći 12 pjesama i nadam se da ćemo na proljeće krenuti da ga promoviramo na svirkama uživo, s tim što smo ostali vjerni tvrdom hard rok zvuku “Vatrenog poljupca” i ne očekujem neki veliki komercijalni uspjeh. S obzirom na to kakva se muzika danas sluša i kakav je muzički trend u tom komercijalnom smislu, vjerujem da će album obradovati uglavnom rok publiku, koja i dalje voli teži zvuk.
Rekao je…

-Htio sam da uzmem svoje unuke, ali nisam mogao zbog papira i više stvari. Njihov djed je za njih tu 24 sata, stalno ih obilazim i zbog njih moram da budem na nogama i još dugo da živim.
-Jedino je prava i iskrena ljubav, veća od života, u stanju da svakodnevno boji život najljepšim bojama i najljepšim tonovima.

– U današnjoj eri interneta, čovjek nema potrebe da bude vezan za TV da bi saznao dešavanja u bilo kojem regionu ili u bilo kojoj sferi društvenog života.

– Estradom dominiraju ženski izvođači kao nosioci tih najvećih hitova, a ne treba zanemariti ni muške izvođače.

Najviše bih volio da sam se u novoj godini probudio i izašao iz noćne more u kojoj sam izgubio kćerku i da se život nastavlja sa svim svojim radostima


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh