Showbiz

Epohalan video: Pogledajte nastup grupe “Seven up” na bh. izboru za Eurosong

Bili veliki favoriti za odlazak u Jerusalem

Bosanskohercegovačka muzička grupa “Seven Up” sredinom devedesetih je žarila i palila kako domaćom, tako i regionalnom scenom,piše Avaz

Horde fanova, naročito ženskih, hrlile su na njihove nastupe, a grupa je nerijetko pravila regionalne turneje.

Godine 1999., grupa osvaja treće mjesto na festivalu “Vaš šlager sezone” u Sarajevu za odlazak na Eurosong u ime naše zemlje, a talentirani momci bili su veliki favoriti publike i mnogi su ih vidjeli te godine s pjesmom “Daj spusti se” na velikoj sceni u Jerusalemu. Uprkos sjajnoj produkciji, odičnoj koregrafiji i inovativnosti za to vrijeme, završili su na trećem mjestu.

Iako nisu otišli na Eurosong, pjesma, kao i mnoge druge, postaje veliki hit, te su s njom nastupali u brojnim regionalnim emisijama.

I danas fanovi na Youtubeu ostavljaju pregršt komentara kako ih njihove pjesme vraćaju u stara dobra vremena i kako ne mogu ni danas prežaliti njihov razlaz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh