Nauka

DA SU ŽIVE, ZDRAVE I OBLE: Samo žene sa izraženom pozadinom imaju ove dvije velike prednosti!

Istraživanje koje je sproveo univerzitet Oksford potvrdilo je da žene s izraženijim i većim zadnjicama imaju snažniju otpornost na hronične bolesti, ali i da su u prosjeku pametnije od onih s manjom pozadinom.

No image - Haber.ba

Istraživanje je sprovedeno na 16.000 žena, a naučnici su došli do zaključaka da žene s velikim zadnjicama imaju niži holesterol i viši nivo omega-3 masnih kiselina, koje pomažu u boljem funkcionisanju mozga i očuvanju njegovog zdravlja.

Pokretač istraživanja, doktor Konstantinos Manolopulous, istakao je da se sve svodi na raspoređenost masti u tijelu. Osobe kojima je veći procenat masti u zadnjici, a manji na stomaku, rukama i području oko srca, uglavnom su zdravije i otpornije na različite bolesti, prenosi “Informer“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh