Kompjuteri i gadgeti

Microsoft prodaje dijelove za Xbox kontrolere

Moderni kontroleri za gaming prilično su skupi te koštaju između 60 i 180 dolara, a kada se pokvare, potrebno je ponovo izdvojiti novac za njihovu zamjenu.

Shutterstock/Ilustracija

Međutim, Microsoft sada pravi ogroman korak u svijet samostalnih popravki.

Kompanija Microsoft je počela prodavati zamjenske dijelove za svoje Xbox kontrolere, koji dolaze sa instrukcijama i korak-po-korak video uputstvima. Na taj način bi gameri trebali dugoročno uštedjeti nešto novca. Program uključuje standardne Xbox Wireless Controller i Xbox Elite Series 2 Wireless Controller.

Microsoftova prodavnica nudi zamjenske ploče, palice, dugmad kućišta i još mnogo toga, a zamjenski dijelovi rješavaju različite probleme.

U prošlosti su se gejmeri u slučaju kvara odlučivali na kupovinu novog kontrolera ili su se oslanjani na rizične popravke treće strane.

Cijene variraju od 24 dolara za set dugmadi do 60 dolara za ploče i motor. Vibracioni motor košta 35 dolara, a dostupna su i zamjenska kućišta, no samo u crnoj i bijeloj boji, navodi Klix.

Microsoft nije jedini koji omogućava DIY popravke. Sonyjev DualSense Edge kontroler se isporučuje sa zamjenskim modulima kontrolne palice, ali kompanije ne prodaje druge dijelove putem online prodavnice.

Nintendo ne prodaje komponente za popravku kontrolera, ali besplatno ih popravlja u svojim servisnim centrima, pišu Nezavisne.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh