Internet

Otvorene su prijave za Međunarodni Akademski Seminar: The road to Cyber Security

Tehnički klub Univerziteta “Džemal Bijedić”- BEST Mostar organizuje međunarodni akademski seminar “The road to Cyber Security”, koji će se održati u Mostaru u periodu od 8.05. do 17.05.2023. godine.

Cyber Security - ilustracija / kaspersky.co.in

Za vrijeme akademskog seminara studenti će imati priliku da unaprijede vještine iz područja internet sigurnosti. Učesnici će imati priliku da nauče osnove o internet sigurnosti koje će moći primijeniti tokom obrazovanja, a i u poslovnom svijetu. Tokom akademskog seminara predavači iz cijele Bosne i Hercegovine će kroz različita predavanja i radionice prezentovati važnost internet sigurnosti. Na kraju seminara učesnici će raditi završni ispit koji će ocjenjivati komisija. Seminar će se sastojati od 29 radnih sati, što na kraju iznosi 1 ECTS bod.

Prijave za akademski seminar su otvorene, a link za prijave je:
https://forms.gle/fi4d1q2WBMVnVeo3A

Tokom devet dana na akademskom seminaru će učestvovati studenti sa Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru te također 19 studenata sa univerziteta iz cijele Evrope. Ovo je odlična prilika za njih da upoznaju druge kulture i da dožive potpunu ljepotu Mostara, a i Bosne i Hercegovine. Pored akademskog dijela, učesnike očekuju i kulturno-društveni aspekt koji će ih upoznati sa Mostarom, te prirodnim bosanskohercegovačkim ljepotama kao što je Boračko jezero na kojem će prisutni provesti vikend.

“The road to Cyber Security” je osmi u nizu seminara koji organizuje BEST Mostar. Na ovaj način BEST Mostar nastoji da ispuni ciljeve same organizacije: pružanje edukacije, pružanje podrške u razvoju poslovne karijere, učešće studenata u razvoju edukacijskog procesa i naravno druženje.
Evropska organizacija studenata tehnike i tehnologije – BEST (Board of European Students of Technology) je volonterska, neprofitna i nepolitička studentska organizacija koja djeluje na

86 univerziteta u 30 zemalja Evrope, a 2011. godine formirana je lokalna BEST grupa Mostar.
Za sve dodatne informacije možete pratiti zvaničnu Instagram stranicu: @best.mostar, Linkedin i Facebook stranicu: BEST Mostar, a za dodatna pitanja obratite se putem maila: mostar@best-eu.org.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh