Internet

Google 2. aprila definitivno gasi svoju društvenu mrežu

Ako koristite Googleovu društvenu mrežu Google+ neće vam se svidjeti ideja da će vam se vaš lični korisnički profil, stranica, sva komunikacija, poruke, slike i linkovi ugasiti za nešto više od dva mjeseca.

Google plus - Twitter

Za dva mjeseca Google će ugasiti svoju društvenu mrežu, a koja je nastala kako bi konkurisala Facebooku. Mnogi izvori navode kako je kap koja je prelila čašu curenje privatnih podataka 500.000 korisnika, a što se dogodilo u drugoj polovici 2018. godine.

Naime, Google je u decembru najavio kako će početi s procesom gašenja priznajući kako nisu sposobni, citiramo, “ispunjavati očekivanja korisnika”.

Prema službenoj informaciji koju su na email dobili svi korisnici ove društvene mreže, osim samog profila izbrisat će se sve fotografije i video zapisi u arhivi i na stranicama, a ukoliko vam taj sadržaj treba Google će vam omogućiti da isti i preuzmete.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh