Zdravlje

NAJCRNJE PROGNOZE: Broj slučajeva jedne vrste raka mogao bi se udvostručiti u sljedećih 20 godina…

Stoga, istraživači pozivaju na ranije određivanje rizika u zemljama u razvoju, kako bi se bolest što ranije otkrila i tako omogućila primjera učinkovitijih tretmana.

Istraživači pozivaju na raniji probir u zemljama u razvoju, kako bi se bolest što ranije otkrila i tako omogućila primjera učinkovitijih tretmana.

Rak prostate najrašireniji je rak među muškarcima, koji se najčešće javlja nakon 50. godine života. No, izvještaj koje je objavljen u medicinskom časopisu Lancetu, donosi crne prognoze za tu vrstu raka u budućnosti.

Kako ističu autori, broj novih slučajeva raka prostate u cijelom svijetu u budućnosti bi se mogao više nego udvostručiti u sljedeća dva desetljeća. Od 1,4 milijuna u 2020. godini, na 2,9 milijuna do 2040. godine, ističe se u tom medicinskom časopisu.

Istraživači naglašavaju kako će porastu slučajeva kumovati starenje stanovništva u svijetu, prije svega u zemljama u razvoju. Problem je što javno zdravstvene akcije neće utjecati na smanjenje broja slučajeva raka prostate, već tek mogu utjecati na njegovo ranije otkrivanje. prenosi novi

Također, liječnici još uvijek ne mogu sa sigurnošću potvrditi je li prekomjerna težina uzrok razvoja raka prostate, uz već ranije otkrivene nasljedne faktore.

Stoga, istraživači pozivaju na ranije određivanje rizika u zemljama u razvoju, kako bi se bolest što ranije otkrila i tako omogućila primjera učinkovitijih tretmana.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh