Zdravlje

Nije prijatna, ali je zdrava: Ruski doktor tvrdi da je ova terapija najbolja za imunitet

Poznato je da Rusi važe za narod koji ima jak imunitet. Tome sigurno doprinosi njihov način života.

Ono što često možemo vidjeti u njihovoj kulturi, jeste kupanje u ledenoj vodi. Smatra se da ledena voda podstiče cirkulaciju i pozitivno utiče na jačanje imuniteta.

Međutim, rijetko ko se zaista usudi da to proba. Zato ruski doktor Sergej Bubnovski ima jednostavniju, a takođe korisnu tehniku za zdravlje cijelog organizma. Sve što treba da uradite je da stavite noge u lavor, i to u 10 do 15 centimetara potpuno hladne ili ledene vode. Nikako nemojte da dodajte toplu vodu, potrudite se da izdržite.

Nakon toga u kadu uđite bosi i tapkajte stopalima po ledenoj vodi. Ovo bi trebalo da traje 20 sekundi do najviše pola minuta. Kada izađete iz kade, obrišite noge grubim peškirom i obujte vunene čarape. Doktor tvrdi da ćemo, ako ovo ponavljamo svake večeri, veoma pozitivno uticati na zdravlje cijelog organizma i jačanje imuniteta.

Iako djeluje pomalo bizarno, doktor ističe da ne treba da odustajete ni kada vas uhvati prehlada – upravo je to način na koji se organizam bori i jača imunitet, piše Krstarica.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh