Zdravlje

OVAJ SIMPTOM IMAJU SVI PACIJENATI ZARAŽENI KORONA VIRUSOM: Na ovo trebate obratiti pažnju!

U kovid bolnici “Beogradska arena” trenutno se nalazi 225 pacijenata koji uglavnom imaju obostrano zapaljenje pluća, rekao je koordinator bolnice Veljko Milićević.

Koronavirus - News-medical.net

Bolnica može da primi 500 pacijenata, do sada je primila 345 oboljelih, a u ovom objektu se, prema riječima doktora Milićevića, nalaze lakši i srednje teški slučajevi i svi pacijenti su pokretni.

– Ovo je jedna drugačija priča od bolnice na Sajmu u kojoj leže pacijenti s lakšom kliničkom slikom. Radimo kao klasična bolnica, s vizitama, praćenjem zdravstvenog stanja pacijenata. Cijeli tim iz Sajma premješten je ovdje i radi kao kombinovana ekipa Ministarstva zdravlja i Ministarstva odbrane sa ljudima iz Zavoda za železnicu i drugim zavodima. Stanje pacijenata se prati najmanje dva puta dnevno, a za one koji su iole teži, na sat ili dva – rekao je Milićević, koji je bio koordinator bolnice i na Sajmu.

Oko 80 odsto pacijenata je, napominje, upućeno kućama na 14 dana izolacije, a dvadesetak odsto u druge kovid bolnice zbog pogoršanja stanja.

Najmlađi pacijent ima 21 godinu, a najstariji 85.

– Mi smo od RFZO dobili koncentratore kiseonika sa protokom od pet i osam litara. Međutim ovo je jedan veliki korak naprijed, pa će od utorka najvjerovatnije početi instaliranje sistema za snabdjevanje kiseonikom, gdje će svaki krevet imati priključak za kiseonik. Pretpostavljam da ćemo i nešto teže pacijente moći da zadržavamo duže i tako pomognemo sistemu za liječenje kovida-19 – naveo je Milićević,piše Novi.

Na Sajmu, dodaje, od 625 radnika niko se nije zarazio.

– Nastavljamo da primjenjujemo sve mjere zaštite i borimo se da se niko ne zarazi ovdje. Zaštitne opreme imamo dovoljno – zaključio je pukovnik Milićević.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh