Zdravlje

“Kratak spoj mozga” – Savladala koronu, pa prijavila čudan neurološki simptom

Žena je opisala čudan neurološki simptom koji ima dok se oporavlja.

Koronavirus - Informer.rs

Trejsi Bini, iz Škotske, počela je da doživljava ono što ona opisuje kao “kratak spoj” mozga četiri sedmice nakon što se razboljela od Covid-19.

Počela je da osjeća simptom koji opisuje kao “kratak spoj” mozga.

Sada sam u četvrtoj sedmici i vječno zahvalna što nisam hospitalizovana“, objavila je na mreži.

Jedna stvar koju sam željela da pitam je da li neko ima neurološke simptome?

Imam problema da to opišem, ali dobijam česte epizode onoga što se čini kao da mi mozak ima kratak spoj – gubim fokus i uglavnom se dešava kada sjedim ili stojim. Stvarno je neprijatno.

Drugi korisnici su potvrdili da su i oni doživjeli takvu senzaciju.

Napisali su: “Da, znam na šta misliš. Kao da si popila bocu vina i izašla napolje.”

Može biti da Trejsi trpi senzaciju koju su drugi nazivali “mentalni umor” ili “moždana magla“.

Studija Svjetske zdravstvene organizacije na 55.924 pacijenta sa laboratorijski potvrđenim slučajevima koronavirusa utvrdila je da je 38,1% njih prijavilo neki umor.

Tea Džurdan (50) kaže da nije imala kašalj ili groznicu kao što se uobičajeno prijavljuje, a simptomi su umjesto toga počeli sa “dosadnom glavoboljom“.

Ona je za Dejli Mejl rekla: “U početku sam se osjećala iscrpljeno, i nisam imala izbora nego da odem u krevet. Nisam imala kašalj i nisam imala groznicu. Imala sam i magljenja. Nisam mogla ni da ispunim obrasce iz dječijih škola. Samo sam htjela da spavam.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh