Zdravlje

Svjetski ekskluziv, Dr.Đikić: Korona je prirodna, dobra vijest, malo mutira, četiri puta manje od gripe

Obična gripa stalno mutira pa moramo praviti nova cjepiva-vakcine,nada je da će za Koronu biti dovoljna samo jedna! Vjerujte naučnicima! Preko 60 posto ljudi koji obole od Korone uopšte nemaju simptome!

Profesor Ivan Đikić - Screenshot

Najveći problem je što se brzo širi među ljudima koji nemaju simptome! Amerika je žarište Korone zbog arogantnosti i nepripremljenosti,uzeli su testove koji su bili tačni samo 30 posto!

Ovakvih virusa će biti još! Virus živi dugo,otporan na vremenske uslove,neće ga zamoriti! Topla voda,jonska zračenja,UV zraci,vitamini,dodaci hrani – sve su vam to vrlo male utjecajne metode na sprječavanje širenja! Možda može ublažiti širenje virusa ali ga sigurno ne može zaustaviti! Kriva je prirodna igra a ne nulti pacijent! Treba izbjegavati kontakte,ostati kući i živjeti normalno. Može li Korona nestati preko noći? SARS je nestao za šest mjeseci i nije se proširio,Korona se širi,to je problem! Najveća opasnost je kada virus uđe u kuže,zdravstvene ustanove,staračke domove! Plašim se za Afriku i Južnu Ameriku,ali stanovništvo Afrike je mlado a stanovništvo Evrope staro,Korona ubija starije.Moramo li se svi vakcinisati? Ako Svjetska zdravstvena organizacija kaže da moramo-moramo! Vakcina-tek za godinu dana! Do tada će virus biti potpuno izoliran,možda će nestati ili se neće pojavljivati u obliku pandemije. Najveća nagrada mi je kada nešto sa studentima otkrijem novo i kažem Eureka! Vezan sam za Bosnu,Vrbas. Hvala Sarajevu i Bosni što su podržali Zagreb kada je bio zemljotres,solidarnost,to nam treba! piše “Face“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh