Zdravlje

UPALA je uzrok gotovo svake bolesti: Evo šta možete učiniti!

Znanost se koristi za promicanje farmaceutskih rješenja (je li vam to iznenađenje?), ali postoje prirodni načini za zaustavljanje kronične upale u tijelu – problema koji je povezan izravno s ovim ubojicama na našoj planeti – srčane bolesti, rak, neurodegenerativne bolesti i bolesti crijeva.

atma

Najnoviji dokazi o tome kako upala doprinosi bolestima otkriveni su prije nekoliko mjeseci, kada je globalno kliničko ispitivanje na 10.000 pacijenata, koji su imali prethodno srčane napade, pokazalo da protuupalni lijek iz Novartisa smanjuje rizik od daljnjih srčanih udara ili moždanog udara.znenađujuća strana nuspojava: Lijek također oštro smanjuje rizik od raka pluća. Dok bi farmaceutska industrija htjela da mislimo: “O, trebam ovaj nevjerojatan lijek!”, postoji još jedna očigledna činjenica.

Upala, kao što govori drevna kineska i ayurvedska medicina, izvor je gotovo svih bolesti. Zaustavljanje upale bi stoga zaustavilo većinu bolesti u razvoju ili napredovanju.

Evo zašto je upala toliko kritična za shvatiti:

Ljudsko tijelo normalno odgovara upalom svaki put kada smo ozlijeđeni ili kada strani patogeni ulaze u naše tijelo. Dok moderna medicina pripisuje lijekove svaki put kada osjetimo simptome bolesti, oni rijetko traže njen temeljni uzrok, piše The mind unleashed.

Tradicionalna kineska medicina i ayurveda, zajedno s drugim drevnim i mudrim iscjeliteljskim tradicijama znaju bolje. Oni gledaju na korijenski problem i nikad ne propisuju protuotrov bez da prvo pokušaju pronaći temeljni uzrok bolesti.

Na primjer, bolest srca uzrokovana je upalom arterija. Neurodegenerativne bolesti kao što su Alzheimerova bolest i Parkinsonova bolest uzrokovane su upalom mozga. Artritis je uzrokovan upalom zglobova i depresijom, kronični umor i gotovo sve bolesti koje počinju u crijevima uzrokovane su upalom crijevnog trakta. Korijenski uzrok? UPALA!

Tijelo koristi svoju prirodnu obranu, upalu, kada trebamo popraviti oštećene stanice ili boriti se protiv virusa i bakterija. To je način na koji se tijelo samo iscjeljuje.

Problem je u tome što se javlja kronična upala uzrokovana toksičnom prehranom, nedostatkom sna, stresom, nedostatkom vježbanja, promijenjenom crijevnom florom itd. To je ono što se događa kada tijelo zamijeni samu upalu s bolešću i počinje ubijati vlastito tkivo, misleći da je to strano patogeno,prenosi Atma

Tada počinjemo razvijati sve vrste čudnih simptoma, od omaglice do depresije, iritabilnog crijeva, reumatoidnog artritisa i još mnogo toga.

Akutna upala i kronična upala su različite. Akutna upala počinje u trenutku kada ispustimo čekić na nožni prst ili porežemo prst, ili čak dolazimo u dodir s virusom. To je dobra, prirodna stvar.

Kronična upala može trajati mjesecima ili čak godinama – što znači da su naše stanice stalno napadnute. Starimo brže, lakše se razbolijevamo i možemo početi propadati jer se tijelo bori protiv samog sebe umjesto protiv stvarne bolesti ili ozljede.

Nevjerojatno je to da možemo zaustaviti kroničnu upalu i omogućiti tijelu da nas iscijeli od gotovo svega – od stanica do cijelih skupina mišića, živčanog tkiva i zglobova, zaustavljanjem kronične upale.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh