Moda i ljepota

Kraći nokti su ‘in’: Pročitajte i koje su to nijanse u trendu ovog proljeća, a koje se više ne nose

Nova sezona, novi trendovi za nokte, a ove godine u trendu je prirodno i minimalistički.

Mat lak nokti - Kliker.tv

Celebrity stilistice otkrivaju kako mnoge od njihovih slavnih klijentica počinju tražiti kratke, četvrtaste nokte, što odgovara prirodnoj, “čistoj” estetici kojoj svi u posljednje vrijeme naginju.

U skladu s proljećem, trendi dizajni noktiju ponovno postaju šareniji, a ove tri nijanse bit će potpuni hit. U skladu s tim, donosimo i trenda koja su “out” za proljeće 2024.

Tamnozelene tonove poput smaragdne ili boje borovih iglica u proljeće će zamijeniti svijetle nijanse iz obitelji boja. I ne, to ne znači da morate odabrati neonsko zelenu. Postoji puno drugih boja lakova za nokte koje nisu tako svijetle, ali su još uvijek savršene. Naši favoriti na kratkim noktima: Granny Smith i Matcha zelena.

Inače, svijetlozeleni tonovi idealni su i za proljetni french, što vješto pokazuje ovaj primjer:

Više nije tajna: ‘Soap Nails’ su novi ‘Glazed Donut Nails’ i ‘THE trend’ noktiju za 2024. Mnogi idu toliko daleko da predviđaju kako će zamijeniti klasični bijeli lak za nokte.

Rijetko kada su proljeće i ljeto bili već sada toliko u znaku ‘mračnog’ trenda. Boja trule višnje (tamnocrvena) već je odabrana kao trend za proljeće 2024. godine, ne samo u smislu boje kose ili mode – veliki potencijal vidimo i za lak za nokte. Savršena alternativa crnoj za ljetni gotički izgled,piše Radiosarajevo


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh