Moda i ljepota

Ova žena ima najljepše lice na svijetu

Tradiconalna lista TC Candlera i Nezavisnih kritičara svake godine odabire najljepše lice. S kreiranjem takvih lista su započeli 1990. godine, a mnogi tvrde da je to “najraznolikiji izbor ljepotica” pa se na njemu često nađu potpuno nepoznata imena.

žena / pixabay -ilustracija

Jedno takvo je ove godine zasjelo na prvo mjesto. Titulu najljepšeg lica za 2023. godinu ponijela je korejsko-američka pjevačica Nancy Jewel McDonie. Nancy ima 23 godine i bila je najmlađa članica K-pop grupe Momoland koja se raspala u veljači ove godine. Nakon toga, nastavila je sa solo karijerom, prenosi Index.

Na drugom mjestu našla se ruska infuencerica Dasha Taran, a na trećem korejsko-japanska pjevačica Sana Minatozaki. Na četvrto mjesto je zasjela puno poznatija glumica Gal Gadot. Najpoznatija je po ulozi Diane Prince u filmu Wonder Woman.

Jasmine Tookes je lani bila prva, a sada je peta

Prošlogodišnja pobjednica ove liste Jasmine Tookes završila je ove godine na petom mjestu. Šesto mjesto zauzela je reperica Sitala s Tajlanda. Ona je bivša članice grupe H1-KEY. Na sedmom mjestu je Eleen Suliman, TV voditeljica i model iz Saudijske Arabije. Kanadska šahistica i DJ Andrea Botez je na osmom mjestu dok je na devetom južnokorejska pjevačica i glumica Kim Ji-soo, inače članica ženske grupe Blackpink. Na desetom mjestu nalazi se australska pjevačica Savannah Clarke.

Pobjednica najljepšeg lica 2020. godine bila je izraelska glumica Yael Shelbia koja je ove godine završila na 13. mjestu. Američka glumica Sydney Sweeney je na 25. mjestu. Sydney je inače zvijezda spota novog singla Angry od Rolling Stonesa. Jedna je od najzgodnijih glumica današnjice te je nedavno priznala kako je umalo otišla “pod nož” kao tinejdžerica jer je željela smanjiti svoje grudi.
Prekrasna Margot Robbie je na 90. mjestu

Ariana Grande je na 79. mjestu. Britanska glumica Emma Watson zauzela je 83. mjesto, dok je 90. po redu na listi australska glumica Margot Robbie.

Robbie je jedna od najtalentiranijih glumica svoje generacije. Glumila je u brojnim holivudskim uspješnicama i uz bok velikih glumačkih ( i redateljskih imena) poput Leonarda DiCaprija, Brada Pitta, Quentina Tarantina, Grete Gerwing. Glumila je i u ovogodišnjem velikom ljetnom hitu Barbie. Margot je za taj film navodno dobila plaću od 50 milijuna dolara uz bonuse na kino blagajnama. Udana je za filmskog producenta Toma Ackerleyja. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh