Moda i ljepota

Top 6 nijansi ruževa koje ćemo obožavati ove jeseni

​Stigla nam je jesen, a sa njom i hladniji dani. Kako mijenjamo garderobu, tako se i način šminkanja mijenja i nije više isti ljeti.

ruževi - Nezavisne

Dok ljeti više nosimo vesele boje, kad dođe jesen radije nosimo i više nam odgovaraju zagasitije i tamnije nijanse.

Jedan od omiljenih makeup proizvoda velikog broja žena je ruž za usne. Ruž je jedan od onih proizvoda koji mogu promijeniti kompletan look, pogotovo ako stavimo blažu šminku na oči, blaže konture i rumenilo, onda je on taj makeup proizvod kojim ćemo napraviti idealnu ravnotežu na licu.

Kad imate blažu šminku slobodno stavite jaču nijansu ruža. Ona će dati vašem looku posebnu dimenziju.

Ovo je šest nijansi ruževa kojima se uglavnom uvijek vraćamo u ovo doba godine, a koje ćemo obožavati i ove jeseni.
1. Čokoladno smeđa boja

Čokoladno smeđe boje su među najdražim jesenjim nijansama. Sve u ovoj boji djeluje jako toplo i kao stvoreno za doba godine kada zahladi. Na jesen već počinjemo piti vruću čokoladu, a jedna od omiljenih boja na usnama nam je definitivno u nijansi čokolade.
2. Crvena sa smeđim podtonovima

Jedna od nijansi ruževa koja je posebno popularna i ove jeseni je crveni ruž koji ima smeđi podton. Preko ljeta se dešava da pomalo zaboravimo crveni ruž, osim u nekim posebnim prilikama, jer više volimo vesele boje ili nude ako se minimalno šminkamo, ali se zato na jesen i zimu vraća na velika vrata.
3. Tamna olovka i crvenkasti ili nude ruž

Jedna od kombinacija koje ćemo takođe obožavati i ove jeseni je tamna olovka koju ćemo staviti na ivicu usana, a onda dodati crvenkasti ili nude ruž.

Nemojte sve skroz “ublendati”, nego neka se vidi da imate olovku, ali pazite da opet ne djeluje prenapadno.
4. Jarka crvena

Sve jarke crvene nijanse ruževa su idealne za hladnije doba godine. Ove nijanse veoma su popularne cijele godine, najviše se nose na jesen, a posebno tokom praznika.
5. Tamna crvena s ljubičastim podtonom

Tamnije crvene i smeđe nijanse su boje koje se najviše nose na jesen, a jedan od ruževa idealnih za ovo godišnje doba je i crveni ruž s ljubičastim podtonom.
6. Nude smeđi

Nude ruževi spadaju u one nijanse koje se nose tokom cijele godine i koji se može prilagoditi svakom looku. Idealni su za svaki dan, a na jesen se uglavnom nose nude ruževi sa smeđim nijansama, a one sa roze uglavnom ostavljamo za ljeto. prenose nezavisne


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh